tisdag 10 maj 2011

Hallå! ... Knottrig bräda??

Jag har alltid gillat Reeboks step-brädor som står stadigt, sviktar lite lagom under steget och inte känns det minsta halkiga med sin gummiaktiga yta. Så länge jag kan minnas är det denna grå-svarta version som har varit i farten.




På vissa träningsanläggningar stöter man på andrahandsvalet; en mer färgglad variant som byggs upp med plastiga klossar som staplas på varandra; denna är också okej men har en liten tendens att kunna kollapsa just som ett kloss-torn och spruta klossar åt alla håll om man råkar steppa på kanten i en viss vinkel. Spektakulärt! ... men kanske inte riktigt 100% skadefritt :-)
Men tillbaka till Reebok-brädan; nu har den visst kommit ut i en ny version, lite mer ljusgrå med en blå stegyta - som dessutom är försedd med stora knottror! Ett antal av dessa brädor finns redan i Kungsholmens lilla sal.

Vadan detta med knottret, undrar man? Golfball surface kallas detta, men hallå - en golfboll har ju gropar, inte knottror - det vet väl alla :-)
Reklamen snackar om halkskydd, men det var väl inget problem med den gamla? Knottrorna verkar lite väl stora  - typ att man skulle kunna snubbla på dem! Har inte provat en själv ännu men jag har sett att de är ute på golvet då och då - någon mumlade att den inte var optimal att ligga på.

Ibland har man sett motionärer som tränar i överdel modell brottarlinne komma ut från skivstångspasset med en trevligt gråaktigt rutmönster impregnerat över skuldrorna efter lite tyngre bänkpress på gamla brädan, men vad ska det bli nu? - Ett mönster av intryckta prickar?? Väntar med spänning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar