måndag 29 augusti 2011

Maratonbloggens frågespalt: RYGGPROGRAM

Mats i Maratonbloggen svarar idag på en läsarfråga om att träna upp en snygg rygg med synliga muskler och bättre hållning. Bra fråga!!

Jag gillar programmet som Mats föreslår i svaret, möjligtvis med lite minus för antagandet om "en kvinnlig rygg" och att han kastar in en (troligtvis helt) gym-ovan person i en värld av gymteknisk terminologi och tar för givet att denna löparmänniska kan tänka sig att vara i ett gym - en ganska speciell, och ibland skrämmande, miljö för de ovana.

I skivstångspassen får vi in ganska mycket bra ryggträning, men med begränsad utrustning (vi har minsann inga latsdrag och kabelhissar) så vill det till extra extra god teknik i de rörelser vi gör med stång och hantlar för att få de fina resultaten! Man måste framför allt hålla den rätta positionen och vara aktiv och medveten om vad axlar och skulderblad har för sig.

Faktiskt ingen dum idé att ta sig in i gymmet då och då och prova t.ex. latsdrag, sittande rodd och omvända flies i kabelhissen om man vill känna på vad det är! Kunniga instruktörer finns på plats, vissa tider i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar