söndag 5 juni 2011

MJÖLK

... tycker jag vore ett bättre namn på den mejeriprodukt som har fått etiketten LÄTTMJÖLK - den verkar ju mest normal. Däggdjursfett i stora mängder kan man klara sig utan. Varför denna klang av suspekt light-produkt?
Den med 3% kan väl heta matlagningsmjölk.
Om jag får tycka.

5 kommentarer:

  1. nej, usch!! INTE lättmjölk! Det är smaken som avgör. Jag är uppvuxen med 3,5% mjölk som "MJÖLK" och den lätta variantens SMAK kommer inte i närheten av denna. Skippa fett kött istället … Om jag får tycka. ;)

    SvaraRadera
  2. Okej - du får tycka :-)
    Kanske bara jag som föredrar lättmjölksmaken!?

    SvaraRadera
  3. Det är väl en - 'ta-daaaa!' - : SMAKFRÅGA! :) Men förstår du poängen med minimjölk?

    SvaraRadera
  4. Nej det kan jag inte säga, minimjölk har jag provat nån gång, inte gillat och sen glömt.

    Som videon om "bantning" demonstrerar så är det ett försäljningstrick att ha många olika varianter för att folk ska konsumera mer, totalt sett. Det är väl det som är poängen med minimjölk då framför allt.

    http://skivstang.blogspot.com/2011/06/intressant-dokumentar-om-bantning.html

    SvaraRadera
  5. absolut. (Det jag tänker på när jag tänker på mjölk är dock det som kommer ur kons juver - och det är redan mellanmjölken ganska långt ifrån ...) Intressant också artikeln i nyaste friskispressen: Keso är en av de bästa föreslagna mellanmålsalternativ - en färdigblandat med en del tillsatser dock. Vilka ses som minus. Varför föreslår de inte att man blandar sin egen och utgår från "ren" keso? Istället nappar man på en (oftast dyrare) smaksatt variant. (Försäljningstricks.)

    SvaraRadera