tisdag 5 april 2011

Dela upp vikterna på fler stationer i Kungsholmens lilla sal??

På Skrapan har vi viktskivorna spridda på tre olika ställ i salen, ett större och två mindre, kompletterande. Jag tycker detta har blivit fenomenalt bra för att minska köerna och trängseln i de kritiska före- och efter-passet minutrarna. I Kungsholmens lilla sal (som är mycket större än Skrapans sal) är det en enda stor viktstation som gäller. Jag kör pass i båda och har haft goda tillfällen att observera vad som händer i salarna i början och slutet av skivstångspassen.

Sammanfattningsvis: På Skrapan går det snabbt lätt och på Kungsholmen blir det desto mer långsamt och besvärligt! Inte helt förvånande :-)

Det är förstås fler faktorer än antalet viktställ som spelar in:
  • 45 platser på Kungsholmen, bara 30 på Skrapan.
  • salen är mer avlång på Kungsholmen, 2-4 promenader för att hämta vikter (plus bräda) och bära dem till en plats i andra änden av salen blir ganska ordentligt många fler meter som ska vandras än en plats var som helst i Skrapans sal, som är liten och "kompakt" till formen.
Jag föreslår att även Kungsholmen ska få mer uppdelade viktstationer, för att spara in tid, trängsel och kånkande!

Men var kan man bäst placera ut nästa vikt-station?? Jag har markerat in tre tänkbara idéer i skissen ovan. 1:an och 2:an är tänka att utnyttja en skymd zon bakom den ena pelaren där ändå knappast någon vill ha sin plats. 3:an är lite mer "allmänt ur vägen" :-)

OBS: Alla pass i Kungsholmens lilla sal är plats-pass, man behöver alltså inte springa runt överallt som i en regelsätt jympasal. Det är mer prioriterat att få en okej siktlinje mot ledaren och mot spegeln för alla platser/motionärer.

Röster - 1,2,3?? Andra förslag?



2 kommentarer: