måndag 4 april 2011

Dagens tips om biljettinsamling

Det förekommer att det blir väldigt väldigt fullt på en del überpopulära pass. Roligt att så många är angelägna om sin träning och har hittat fram till ett pass de verkligen brinner för!!

Men baksidan av denna glänsande guldschilling blir att det ibland slinker in en del opportunistiska individer utan giltig biljett och - framför allt på redskapspassen - på ett förargligt sätt tränger ut andra som har bokat sin plats i tid, väntat och skött sig oklanderligt från början till slut. Platserna tar slut och någon blir utan! Oftast inte den som fifflat utan snarare den som råka komma sist in i salen; kanske en ovanligt hövlig och reko person som inte ville trängas utan försynt släppte förbi alla andra före sig själv.

Biljetterna samlas oftast in, i en väldig fart, och förstås utan lusläsning,  vid dörren. Efter detta moment är det väldigt väldigt svårt att s.a.s separera ut getterna från fåren. Informationen - biljetterna har skilts från de fysiska personerna, och blandats runt så att det inte längre går att länka rätt individ till rätt biljett. Ordning blir kaos... Entropi osv...

Men det gååååår att lösa. Om man viiiiiill. :-)

Gör så här:

  • Låt alla behålla sin biljett och be dem hålla den i handen, sätta den på cykeln, lägga den på brädan eller vad som nu är tillämpligt i den sal det gäller.
  • Om det skulle bli kiv om platserna när alla har kommit in, be först alla läsa noga på sin egen biljett att det verkligen gäller rätt tid och plats; annars: EXIT.
  • Om det inte löser sig, gå runt själv (värd eller ledare) och läs på varje biljett. Utmotning vid behov.
  • Precis när passet ska börja, kila runt och ta biljetterna (värd eller ledare).
Jag gör på detta viset för det mesta på Skrapan och tycker att det funkar bra i en mindre sal i alla fall. Nu brukar inte det passet bli totalt fullsmockat och även när det har varit fullt har det aldrig uppstått kris med noll brädor eller stänger kvar.

Men vet ni vad. Jag tror metoden även har en förebyggande effekt. ;-)

1 kommentar: